Μερίδες: 16
Συστατικά:
- 150 γρ. μονόκοκκο σιτάρι ή όλυρα
- ½ κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ (χωρίς γλουτένη)
- 2 κ.σ ζάχαρη καρύδας
- 70 γρ. λάδι καρύδας (ζεστό)
- 150 γρ. ελληνικό γιαούρτι από πρόβειο γάλα (10% λίπος)
- ¼ κ.τ.γ αλάτι
- 1 κ.σ αμύγδαλα σε φέτες
- 1 κ.σ ζαχαρη σημυδας/ξυλιτόλη ή ζάχαρη καρύδας
- ¼ κ.τ.γ κανέλα
- 1 μήλο
- Αλεύρι για το πασπάλισμα
Σκεύη και εξοπλισμός: Μεγάλο μπολ, χαρτί κουζίνας, ταψί, λαδόκολλα, φούρνος, ξύλο κοπής, μαχαίρι, μικρό μπολ, μαχαίρι ξεφλουδίσματος, πλάστης, σχάρα (προαιρετικό)
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το μονόκοκκο σιτάρι, το μπέικιν πάουντερ, την ζάχαρη καρύδας και το αλάτι. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το λάδι καρύδας και με τα χέρια μας, το δουλεύουμε για να γίνει μια ζύμη.
Καλύπτουμε το μπολ μας με χαρτί κουζίνας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Παίρνουμε λαδόκολλα και καλύπτουμε το ταψί μας.
Στο μεταξύ κόβουμε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με την ζάχαρη σημύδας ή την ζάχαρη καρύδας, και την κανέλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C/300°F (θερμότητα από πάνω προς τα κάτω).
Σε μια επιφάνεια πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ανοίγουμε την ζύμη μας με τον πλάστη (περίπου 26 cm / 10 in.). Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιούμε ένα πιάτο ως οδηγό και προσθέτουμε αλεύρι. Κόβουμε την ζύμη σε 16 ίσα τρίγωνα.
Ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε το μέρος με τα κουκούτσια και κόβουμε το μήλο σε φέτες. Απλώνουμε λίγο από το μείγμα αμύγδαλου-κανέλας πάνω στα τρίγωνα κομμάτια της ζύμης. Τοποθετούμε μια φέτα μήλου στο εξωτερικό μέρος κάθε κομματιού της ζύμης.
Τυλίγουμε τα κομμάτια της ζύμης, από έξω προς τα μέσα, τυλίγοντας μέσα τις φέτες μήλου.
Τοποθετούμε τα μίνι κρουασάν σε ένα ταψί και συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα αμύγδαλου-κανέλας. Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 15 - 18 λεπτά στους 150 ° C / 300 ° F. Αφήνουμε να κρυώσει. Απολαύστε το!
Αφού ζήσετε τη #enjoytogether στιγμή σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα βρώμικα πιάτα. Με το Somat θα καθαρίζονται εύκολα!
Οι ισχυρές φόρμουλες μας καθαρίζουν ακόμα και την πιο δύσκολη βρωμιά, όπως καμμένα λίπη, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε ακόμη περισσότερο τον χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!