Μερίδες: 4
Συστατικά:
- 2 Μαρούλια ρομάνα
- 4 αντσούγιες
- 3 σκελίδες σκόρδο (αποφλοιωμένες)
- 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μπαγκέτα
- 2 κ.σ Worcestershire σάλτσα
- 2 κ.σ μαγιονέζα
- 2 λεμόνια (τον χυμό του)
- 2 κ.τ.γ Dijon μουστάρδα
- 100 γρ. Τυρί παρμεζάνα (τριμμένο)
- αλάτι
- πιπέρι
Σκεύη: μπλέντερ, πινέλο ζαχαροπλαστικής, τηγάνι σχάρας, ξύλο κοπής, μαχαίρι
Βάζουμε στο μπλέντερ, τις αντζούγιες, τις σκελίδες από το σκόρο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα κτυπάμε μέχρι να γίνουν λεία.
Βάζουμε το τηγάνι σχάρας σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Κόβουμε στα μισά κατά μήκος, τις καρδιές από το μαρούλι ρομάνα. Κόβουμε την μισή μπαγκέτα και μετά κόβουμε στην μέση κατά μήκος. Πασπαλίζουμε τα κομμένα μαρούλια ρομάνα και την κομμένη μπαγκέτα με λίγο από το μείγμα της αντζούγιας.
Ψήνουμε στο γκριλ/σχάρα τις καρδιές από το μαρούλι ρομάνα και την μπαγκέτα για περίπου 1-2 λεπτά, ή μέχρι να σχηματιστούν οι γραμμές από το γκριλ. Κατά την διάρκεια, προσθέτουμε την σάλτσα Worcestershire, τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και λίγο από την τριμμένη παρμεζάνα στο μείγμα αντσούγιας και ανακατέβουμε μέχρι να γίνει λείο, για περίπου 2 λεπτά. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι για γεύση αν χρειαστεί.
Σερβίρουμε τις καρδιές από το μαρούλι ρομάνα και την ολόκληρη μπαγκέτα ή την κόβουμε σε μεγάλες λωρίδες. Βάζουμε το Caesar dressing για γεύση και την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα.
Αφού ζήσετε τη #enjoytogether στιγμή σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα βρώμικα πιάτα. Με το Somat θα καθαρίζονται εύκολα!
Οι ισχυρές φόρμουλες μας καθαρίζουν ακόμα και την πιο δύσκολη βρωμιά, όπως καμμένα λίπη, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε ακόμη περισσότερο τον χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!